CVHal line

Cv ketel kapot

Niets is zo vervelend als een cv storing of verwarming storing. Denk aan een niet werkende thermostaat of verwarming, koude douche of een bevroren waterleiding. Hieronder leest u hoe u veelvuldig voorkomende problemen herkent en wat uzelf kunt controleren als u een cv ketel storing heeft.

Wilt u een instructie hoe u uw verwarming moet ontluchten of tips hoe u uw cv ketel kunt bijvullen, bekijk de cv ketel ontluchten instructie dan hier.


Herken veelvuldig voorkomende cv ketel storingen

Om snel tot de oorzaak van een cv storing of verwarming storing te komen, hebben we hieronder een aantal mogelijkheden opgesomd. Indien u namelijk zelf het probleem achterhaalt, kunnen wij u wellicht makkelijker en sneller van dienst zijn bij het oplossen van uw storing verwarmingsketel.

 • cv thermostaat kapot
 • alarm cv
 • cv leidingen bevroren
 • lage temperatuur verwarming
 • koude radiator
 • cv combiketel warmtepomp storing
 • centraal verwarming brander storing
 • waterdruk centraal verwarming te laag
 • raar geluid cv combiketel
 • storing filter bij verwarmingsketel

Wat kan ik zelf controleren bij een cv storing?

Voordat u hulp van buitenaf inschakeld, zijn er een aantal punten die u zelf even kunt controleren. Zo voorkomt u dat u onnodig lang in de kou of zonder warm water komt te zitten. Het is mogelijk dat u de cv ketel storing dan zelf kunt verhelpen.

 1. Controleer of de gaskraan open staat. Zo nee; deze openen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.
 2. Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet; stekker in het stopcontact steken en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.
 3. Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Zo niet, kamerthermostaat omhoog draaien.
 4. Controleer de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze uitgevallen of uitgeschakeld, dan dit herstellen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.
 5. Controleer of een van de kranen voor warmwater drupt. Zo ja, draai deze kranen goed dicht. Indien een kraan drupt zal de C.V. geen warmte afgeven aan de radiatoren.
 6. Controleer de druk in de C.V.: de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer staan. Zo niet, dan (indien mogelijk) bijvullen tot de juiste druk.
 7. Noteer de op het display getoonde storingscode (indien aanwezig). Deze is van belang bij een bezoek van de monteur. Deze code verdwijnt indien u stap 8 uitvoert.
 8. Heeft uw toestel een "resetknop", dan kunt u het toestel resetten door de knop in te drukken (zie gebruikershandleiding C.V. toestel).
 9. Controleer of de waakvlam van uw toestel brandt (indien aanwezig). Zo niet, steek de waakvlam dan aan.
 10. Indien het toestel nog in storing is, dan kunt u nu een afspraak maken met onze cv storingsdienst om de verwarming storing te verhelpen.

Heeft u zelf de reden niet kunnen achterhalen, neem dan gerust contact met ons op.

CVHal logo

Wij maken gebruik van cookies. Oke! afwijzen

This website has not been optimised for smaller screens.
Please, enlarge your window for optimal view.