aansluitmateriaal Dakdoorvoer

Kies uw categorie

aansluitmateriaal Alle Dakdoorvoer

Toon filter(s)

Er zijn geen artikelen die overeenkomen met de zoekcriteria.

Dakdoorvoer

De afgelopen decennia is er veel veranderd in de keteltechniek en wettelijke bepalingen (dit mbt veiligheid en hinder). Zo is het toepassen van het zogenaamde open systeem in de meeste gevallen wettelijk niet meer toegestaan. Dit betekend dat wanneer de installatie wordt aangepast of vernieuwd, deze moet voldoen aan de nu geldende eisen.

Een open toestel namelijk, moet worden geplaatst in een gesloten (wel geventileerde) stookruimte en de uitmonding van het rookgaskanaal moet minimaal 0,5 mtr. boven de nok van het dak uitsteken. In een bepaalde situatie zou met name de rookgassen terug kunnen stromen in de woning (koolmonoxide vergiftiging).Dit moet ten alle tijden worden voorkomen. Een gesloten toestel beschikt over een rookgasventilator die de rookgassen geforceerd afvoert en tegelijkertijd de verbrandingslucht aanzuigt. Dit gebeurt middels een speciale dakdoorvoer constructie, waardoor er veel meer mogelijkheden zijn. Deze behoeft namelijk ook niet boven de nok uit te steken en kan zelfs door de gevel worden gebracht. Bij deze typen ketels is het onmogelijk dat rookgassen terugkomen in de woning. HR-ketels zijn altijd in gesloten uitvoering.

Wij als CV-Hal geven graag advies over uw situatie, zodat wanneer u zelf de ketel monteert, deze volgens wettelijke bepalingen wordt aangesloten.